Het karakter

Heeft karakter van het onderwijs aan woorden alleen niet verminderen. We krijgen deugd door oefening. Ouders moeten kinderen helpen door het bevorderen van moreel handelen door middel van zelf-discipline, een goede werkhouding, vriendelijk en attent gedrag aan anderen, en dienstverlening aan de gemeenschap. De bottom line van karakter ontwikkeling is gedrag – hun gedrag. Als uw kind is te jong voor echte humanitaire gedrag, kun je altijd leren je kind om vriendelijk te zijn ten opzichte van anderen, ongeacht zijn leeftijd.

Wees een goed rolmodel. Face it: mensen leren voornamelijk via modellering. In feite kun je niet voorkomen dat een voorbeeld voor je kinderen, of het nu goed of slecht is. Omdat het een goed voorbeeld, dan is waarschijnlijk uw belangrijkste taak. Als je schreeuwen tegen je kind en dan vertel haar nooit te schreeuwen, schoppen de muur als je boos bent, of maak gemiddelde opmerkingen over je buren, zal uw kind denken dat dit gedrag is oke.
Begin als een goed rolmodel vanaf dag één. Uw kind zal zich bewust zijn van je stemmingen en gedrag eerder dan je denkt.

Ontwikkelen van een oor en oog voor wat uw kinderen absorberen. Kinderen zijn net sponzen. Veel van wat ze nemen heeft te maken met morele waarden en karakter. Boeken, liedjes, tv, internet en films worden voortdurend leveren van berichten-moreel en immoreel-aan onze kinderen. Als ouders moeten we de stroom van ideeën en beelden die het beïnvloeden van onze kinderen te controleren.
Als u en uw kind iets schokkend, zoals twee mensen zien in een argument in de supermarkt of een clip over geweld op het nieuws, niet de mogelijkheid om over te praten met uw kind niet missen.

Leer goede manieren. Het onderwijs van uw kind om te zeggen “Dank je,” en “alsjeblieft,” en om anderen te behandelen met een uitgangswaarde van respect zal een lange weg te gaan bij hen te helpen slagen in de toekomst. Gebruik de kracht van het onderwijs van uw kind te lief zijn voor volwassenen, om hun ouders te respecteren, en om te voorkomen dat het vechten met of plukken op andere kinderen niet onderschatten. Goede manieren zullen uw kinderen volgen voor de rest van hun leven, en je moet beginnen met het modelleren van het zo snel mogelijk.
Een cruciaal aspect van goede manieren is het opruimen na jezelf. Leer je kind om op te ruimen na zijn eigen speelgoed als hij drie, en hij zal een groot huis gast te maken als hij drieëntwintig.

Gebruik alleen de woorden die u wilt dat uw kinderen te gebruiken. Hoewel je de drang om te vervloeken, klagen, of zeggen negatieve dingen over een persoon die je kent in de voorkant van uw kind, zelfs als je net praten over de telefoon kan voelen, bedenk dan dat je kind altijd op te letten. En als je met een verhitte discussie met je partner, is het beter om het te doen achter gesloten deuren, zodat je kind je negatieve gedrag niet kan nabootsen.
Als u geen gebruik van een slecht woord en uw kind het merkt, niet doen alsof het niet gebeurd is. Verontschuldigen en zeggen dat het zal niet weer gebeuren. Als je niets zegt, dan is uw kind zal denken dat deze woorden zijn oke.

Leer uw kinderen om empathie voor anderen. Empathie is een belangrijke vaardigheid en een die je nooit kan leren te vroeg. Als uw kind weet hoe je empathie voor anderen hebben, dan zal hij in staat zijn om de wereld te zien vanuit een meer-oordeel gratis perspectief en in staat zijn om zich in de schoenen van iemand anders zet zal zijn. Laten we zeggen dat uw kind komt thuis en vertelt je dat zijn vriend Jimmy was gemeen tegen hem; proberen om te praten over wat er gebeurd is en kijk of je kunt achterhalen hoe Jimmy gevoel en wat leidde tot de negatieve gedrag zou kunnen zijn. Of, als een serveerster vergeet uw bestelling in een restaurant, niet je kind dat ze lui of dom te vertellen; in plaats daarvan, wijzen hoe moe ze moeten zijn na een hele dag op haar voeten.

Leer uw kinderen om dankbaar te zijn. Het onderwijs van uw kind echt dankbaar te zijn is anders dan dwingen je kind om te zeggen “dank u” de hele tijd. Om echt te leren je kind om dankbaar te zijn, je moet zeggen “dank u” de hele tijd zelf, zodat uw kind ziet het goed gedrag. Als uw kind klaagt dat iedereen op school heeft een nieuw speeltje dat je niet laten haar te krijgen, herinneren haar hoeveel mensen zijn minder goed hebben dan zij is.
Bloot haar om mensen van alle rangen en standen, zodat ze begrijpt hoe bevoorrecht ze is, zelfs als dat betekent dat ze zal niet krijgen van een Nintendo DS voor Kerstmis.
Zeggende: “Ik hoorde je niet zeggen dank u …” na uw kind mist dit punt eigenlijk niet de boodschap over zoveel als zeggen “dank u” jezelf en zorg ervoor dat je kind je hoort.